8ting en Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl (Oefenen.nl) gaan intensief samenwerken in de participatieopgave binnen het sociaal domein.

Binnen het online platform 8ting worden digitale programma’s van Oefenen.nl zoals Klik & TikDe Budgetplanner en Lees en Schrijf! Taal op je werk op maat aangeboden. Wouter Klunder van 8ting: ‘De online oefeningen en informatie van Oefenen.nl zijn een zeer waardevolle aanvulling op de bestaande programma’s binnen 8ting. Deze sluiten erg goed aan op de uitdagingen die bijvoorbeeld werkzoekenden hebben in hun proces om arbeidsfit te worden.’ Met 8ting wordt op gerichte wijze de kansen en uitdagingen van de doelgroep in beeld gebracht op basis waarvan zij automatisch dagelijks oefeningen en informatie aangeboden krijgen om stappen te zetten.

Ben Vaske van Oefenen.nl: ‘De samenwerking is een belangrijke stap voor ons. De kennis en technologie van 8ting gaat ons helpen om nog beter te weten welke resultaten we op de korte en lange termijn boeken en voor welke mensen we het verschil kunnen maken. Op basis hiervan kunnen we heel gericht ons aanbod uitbreiden, verbeteren en nog specifieker aanbieden. Zo kunnen we nog meer mensen helpen een stap te zetten naar een sterkere participatie. En dat is uiteindelijk waar we het voor doen.’