Hoe kunnen jouw klanten digitale vaardigheden ontwikkelen?

1,9 miljoen Nederlanders hebben onvoldoende digitale vaardigheden terwijl hun omgeving steeds digitaler wordt. Ook bedrijven ervaren dit steeds vaker als een probleem. Herkenbaar? Dat een deel van jouw klanten niet digitaal bereikbaar is? Of dat je de online dienstverlening niet optimaal kan uitvoeren? Daardoor missen klanten belangrijke informatie of aanbiedingen. En kost dit extra tijd en geld. Klanten blijven zo afhankelijk van hulp of raken digitaal in een isolement.

digitale vaardigheden ontwikkelen

Digitale vaardigheden ontwikkelen met Oefenen.nl

Met de hulp van Oefenen.nl, een online leeromgeving waar (jong)volwassenen kunnen oefenen met basiskennis van taal, rekenen en digitale vaardigheden worden mensen digitaal vaardiger, krijgen ze meer basiskennis en worden ze zelfverzekerder.

Meer weten hoe wij jouw bedrijf kunnen helpen?

ING is een bank voor jong en oud, arm en rijk en nog vele groepen waarbij iedereen toegang zou moeten hebben tot de ING-app. Daarom werkt ING met 45 digicoaches. Zij helpen elke dag klanten de ING-app te downloaden en te internetbankieren. Soms hebben mensen eerst meer vaardigheden nodig om te leren met een computer, tablet of telefoon te werken. Daarvoor werkt ING samen met Oefenen.nl. Ze verwijzen klanten door naar de Klik & Tik-programma’s op Oefenen.nl. Zo leren hun klanten zoals senioren, mensen met een laag taalniveau, nieuwkomers eerst beter omgaan met een computer en het internet en worden ze zelfredzamer.

Klik & Tik-oefenprogramma’s

Met de oefenprogramma’s Klik & Tik leren mensen zelfstandig of onder begeleiding omgaan met een computer en met het internet. Oefenen met deze programma’s maakt mensen digitaal vaardig en helpt hen beter mee te doen in de maatschappij.

‘Ik werd werkloos en had helemaal geen digitale vaardigheden. Maar nu kan ik een cv maken en digitaal solliciteren’, zegt Yvon. Zij volgt een cursus Klik & Tik in de Bibliotheek.

We zijn blij dat we onze klanten nu kunnen doorverwijzen naar de Klik & Tik-programma’s op Oefenen.nl. Of voor een cursus naar een bibliotheek in de buurt

‑ Hans Schoon, Projectmanager Digitale Inclusie ING

De kracht van Klik & Tik

  • Basale computervaardigheden
  • Begrijpelijke taal
  • Stapsgewijs leren
  • Meer durf
  • Toegang tot Leren onder begeleiding via 370 bibliotheken

Waarom Oefenen.nl?

Kennis over mensen die een zetje nodig hebben

Sinds 2003 ervaring met e-learning voor doelgroepen

Belangrijkste platform voor volwasseneneducatie in Nederland

Groot netwerk van organisaties die met doelgroepen werken

Oefenportal biedt ruim 40 online oefenprogramma’s

Volgsysteem en leerroute op bedrijfsniveau

Als je vaardigheden wil verbeteren, moet je veel oefenen. Dat vergroot het zelfvertrouwen. Zo worden mensen zelfredzamer. Wij zijn Oefenen.nl. Wij maken mensen digitaal vaardig.

Neem contact op

Meer weten over licenties?
Neem dan contact op.

Jomi Ririmasse
Klantrelaties
070 762 2 762
j.ririmasse@oefenen.nl