Programma’s op Oefenen.nl

Ons aanbod aan oefenprogramma’s is groot. Op Oefenen.nl vind je ruim zestig verschillende programma’s om je basiskennis en vaardigheden te vergroten. We bieden programma’s voor zes thema’s.

Programma's op Oefenen.nl

Taal

Als je kennis wil maken met de Nederlandse taal, oefen je met het programma Lees en Schrijf! Het leesplankje, Taalklas.nl en Station Nederlands. Je leert veel nieuwe woorden, oefent de uitspraak en volgt gesprekken. Iedereen die Nederlands als moedertaal heeft, maar toch een zetje kan gebruiken, krijgt praktische tips met de serie Lees en Schrijf! Waar moet je op letten als je een instructie leest of een brief schrijft? Hoe het zit met die d’s en die t’s? In het vrolijke programma De Liedjeskast komen de meest voorkomende taalregels nog eens langs. Dankzij de liedjes van topartiesten ga je die taalregels nu ook echt onthouden.

Programma's op Oefenen.nl

Digitale vaardigheden

Of je het nu leuk vindt of niet: internet wordt steeds belangrijker. Wil je iets kopen, informatie krijgen, een vakantie boeken, je bankzaken regelen, het gaat allemaal via het internet. Klik & Tik helpt je de weg te vinden op je computer of je tablet en op het internet. De serie helpt beginners op weg, maar heeft ook programma’s voor internetgebruikers die bijvoorbeeld meer willen weten over sociale media of kopen op internet. De Klik & Tik-programma’s behoren inmiddels tot de structurele dienstverlening van bibliotheken.

Rekenen en geld

Soms is het op school al ontstaan. Angst voor rekenen. Dat kan er voor zorgen dat je op latere leeftijd nog steeds niet graag in situaties terecht komt waar gerekend moet worden. Met onze rekenprogramma’s leer je oefenen met optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen. En je werkt met de meest voorkomende rekensituaties die voor iedereen herkenbaar zijn, zoals aanbiedingen vergelijken of procenten uitrekenen. Je kunt ook leren budgetteren en inzicht krijgen in je financiën.

Programma's op Oefenen.nl

Gezond leven

Overgewicht en obesitas zijn na roken de belangrijkste oorzaak van ziekten in Nederland. Bijvoorbeeld hart- en vaatziekten of diabetes. Met onze programma’s over gezondheid en over gezond leven leer je je lichaam goed kennen, klachten herkennen en weet je wanneer je naar de dokter moet. Hoe je dan een afspraak maakt. Je leert ook bijsluiters lezen. Wat gezond eten is. Over verpakkingen lezen in de winkel. En hoe je goed voor jezelf kunt zorgen als je mantelzorger bent.

programma's op Oefenen.nl

Samenleving

De wereld om ons heen verandert snel. Er wordt steeds meer gevraagd van je zelfredzaamheid, zelf keuzes maken, digitaal meedoen en duurzaam omgaan met energie en het milieu. Voor iedereen die wil meedoen in de snel veranderende samenleving biedt Oefenen.nl vijf programma’s. Zo kom je meer te weten over digitaal post ontvangen van de overheid, je stem te laten horen bij verkiezingen. Over duurzamer en gezonder wonen en leven. Opvoeding van je kind thuis en op school. En meedoen aan het verkeer.

Programma's op Oefenen.nl

Werk

Werk helpt om nog beter mee te doen aan de maatschappij. Het is belangrijk voor het geloof in jezelf. Lekker aan de slag zijn, geeft vertrouwen. Daarom is het belangrijk om te oefenen met het schrijven van een sollicitatiebrief en een cv, te leren hoe LinkedIn werkt en hoe je kunt netwerken. Iedereen die beter voorbereid wil zijn op het vinden van werk of juist lekker aan het werk wil blijven kan op Oefenen.nl terecht voor 17 programma’s.

Meer weten over programma’s op Oefenen.nl?

Bekijk het overzicht van alle programma’s en extra materialen op Oefenen.nl. Voor elk programma is een korte beschrijving opgenomen plus een overzicht van de inhoud. Ook zie je of er extra materiaal bij een programma is, of er nog technische bijzonderheden zijn en of je er een certificaat bij kunt halen.

Neem contact op

Heb je vragen over onze programma’s? Neem dan contact op.


Heleen van Beek

Bedrijfsvoering
070 762 2 762
info@oefenen.nl