Boeken bij de programma’s op Oefenen.nl

Bij een aantal programma’s hebben we een werkboek of een leesboek. De meeste boeken verkopen we via de webwinkel van Uitgeverij Eenvoudig Communiceren. Bekijk hieronder de boeken als extra materiaal bij de programma’s op Oefenen.nl.

Boeken Oefenen.nl

Kassa 3, Soap in de supermarkt

Het bevat zes korte verhalen die lezen als een soap. Dus ook heel leuk als je niet zo’n lezer bent. Het zijn spannende verhalen over mensen die werken bij een supermarkt. Zij beleven allemaal wel iets bijzonders. Ondertussen leer je meer over groenten en fruit, zuivel, brood, drinken, vis en vlees. Dit leesboek is gemaakt door Uitgeverij Eenvoudig Communiceren en sluit aan bij het programma Lees en Schrijf! Eten en weten.

Klem; Katja en Udo in de schulden

Een roman over een jong stel. Verliefd en dan samenwonen.
Alles moet ze opeens zelf regelen:de zorgverzekering, de belastingen, de huurtoeslag, de aansluitingen op water, elektriciteit en gas. Hoeveel geven ze nou eigenlijk precies uit? En is er dan nog wel geld voor die nieuwe bank? Of voor die vakantie? Gelukkig krijgen ze hulp en komen ze eruit voordat hun schulden groter worden. Dit boek sluit aan bij het programma Tel je Geld.

Boeken Oefenen.nl

Klik & Tik werkboek

In het werkboek Klik & Tik staan opdrachten om op de computer te werken. Deze opdrachten maak je in het boek en op je computer. Je leert typen, schrijven met Word, internetten en e-mailen. Het werkboek verbindt de programma’s Klik & Tik. De basis, Klik & Tik. Het internet op en Klik & Tik. Samen op ’t web met elkaar.

Boeken Oefenen.nl

Klik & Tik. Veilig online werkboek

Naast het online programma Klik & Tik. Veilig online is er ook het werkboek Strips en tips om veiliger te internetten. Je vindt er strips, uitleg, tips en vragen over hoe je veiliger kunt internetten. Dit boek kun je gebruiken bij de online oefeningen. Maar het boek is ook los te gebruiken. Het werkboek is gemaakt met fotostrips.nl. Bestel het werkboek via uitgeverij Eenvoudig Communiceren.

Boeken Oefenen.nl

Klik & Tik. De tablet (iPad)

Met het werkboek Klik & Tik. De tablet (iPad) leer je omgaan met een tablet (iPad). Dit werkboek hoort bij het oefenprogramma Klik & Tik. De tablet (iPad). Bij elk hoofdstuk op internet is een hoofdstuk in het werkboek. Dit werkboek kun je gebruiken als je het programma op internet al hebt gedaan. Je kunt ook op internet oefenen naast het werkboek. Het werkboek helpt je als je in het echt gaat werken op je tablet. Je kunt lezen wat je moet doen en er staan opdrachten in om te oefenen.

Boeken Oefenen.nl

Klik & Tik. De tablet (Android)

Met het werkboek Klik & Tik. De tablet leer je omgaan met een Android-tablet. Dit boek hoort bij het oefenprogramma Klik & Tik. De tablet (Android) op Oefenen.nl. Bij elk hoofdstuk op internet is een hoofdstuk in het werkboek. Dit werkboek kun je gebruiken als je het programma op internet al hebt gedaan. Ook kun je op internet oefenen naast het werkboek. Het werkboek helpt je als je in het echt gaat werken op je tablet. Je kunt lezen wat je moet doen en er staan opdrachten in om te oefenen.

Boeken Oefenen.nl

Lees en Schrijf! Algemeen

In het werkboek oefen je verder met de lees- en schrijftips uit het programma Lees en Schrijf! Algemeen. De hoofdstukken sluiten aan bij de afleveringen en de online oefeningen. Je kunt het werkboek ook los gebruiken.

Boeken Oefenen.nl

Leren in de educatie

Begeleid jij volwassenen bij het uitbreiden of bijspijkeren van hun basisvaardigheden? En wil je meer weten over de verschillende aspecten van leren? Bestel dan het boek Leren in de educatie. Daarin zijn de geactualiseerde artikelen van Leren in de educatie gebundeld.

Boeken Oefenen.nl

Lees en Schrijf! Extra schrijven

De indeling in hoofdstukken is hetzelfde als in het programma en je oefent met dezelfde onderwerpen. De oefeningen verschillen van elkaar. De oefenvormen op de computer zijn anders dan in een werkboek. Het werkboek biedt uitgebreidere opdrachten, zoals bijvoorbeeld het schrijven van een (hele) brief. Het materiaal sluit aan op het programma Lees en Schrijf! Extra schrijven.

Boeken Oefenen.nl

Lees en Schrijf! Uit en thuis

Lees en Schrijf! Uit en Thuis is een oefenboek voor lezen en schrijven met uitleg en tips. Het gaat over het gewone leven in en om het huis, daarin moet je soms taal- en rekendingen doen. Het werkboek bestel je via uitgeverij Eenvoudig Communiceren. Bekijk hier het inkijkexemplaar.

Boeken Oefenen.nl

Liedjeskast steun- en onthoudboekje

Het Steun- en onthoudboekje van de Liedjeskast biedt extra ondersteuning bij het leren van de taalregels. Dit boekje bestaat uit losse leerkaarten van de kastjes met de uitleg van de taalregels. Je krijgt ook de cd met de vijftien liedjes erbij. Het boekje is verkrijgbaar in dyslexieletter.

Boeken Oefenen.nl

Lees en Schrijf! Geld en rekenen

In het werkboek staan tips, uitleg van sommen en woorden die met geld te maken hebben en er is aandacht voor de rekenmachine. En je kunt natuurlijk vooral veel oefenen. Het materiaal sluit aan bij het programma Lees en Schrijf! Geld en rekenen en je kunt het ook los gebruiken.

In de eerste druk (2009) van het werkboek staan een paar fouten. Klik hier voor de juiste antwoorden.

Boeken Oefenen.nl

Lees en Schrijf! Gezondheid

Iedereen wil graag gezond zijn. Maar om goed voor uw lijf te kunnen zorgen en om gezond te kunnen leven,
moet u goed kunnen lezen, schrijven en rekenen.
Denk maar aan het lezen van een bijsluiter, kosten declareren en uitrekenen hoe laat u medicijnen moet innemen. En als u iets mankeert, moet u ook gesprekken voeren met bijvoorbeeld een arts of een diëtiste.

In het werkboek staan uitleg, tips en oefeningen. De oefeningen gaan over kennis, lezen, schrijven en rekenen. Er is ook een deel met extra informatie. Het materiaal sluit aan op het programma Lees en Schrijf! Gezondheid, maar je kunt het boek ook los gebruiken.

Boeken Oefenen.nl

Lees en Schrijf! Taal op je werk

Lees en Schrijf! Taal op je werk richt zich op mensen die werken of op zoek zijn naar werk.
In het werkboek staan uitleg, tips en oefeningen. Over lezen, schrijven en spelling. En er is ook een deel Extra. Hierin vind je formulieren en andere zaken over taal en rekenen. Aan het eind van ieder hoofdstuk staat een taalspel. Het materiaal sluit aan op het programma Lees en Schrijf! Taal op je werk, maar je kunt het boek ook los gebruiken.

Over schulden gesproken

Waarom een boek lezen over mensen met schulden? Dat overkomt jou toch niet, denk je vast.

In de verhalenbundel Over schulden gesproken vertellen mensen hoe het hen wel gebeurde. De een raakte werkeloos, de ander ging scheiden, een derde kreeg een gokverslaving, een vierde kwam niet meer uit de kosten toen er kindjes kwamen. Zij geven allemaal een belangrijke tip: Praat over je probleem voordat de schulden te hard oplopen. Het boek sluit aan bij het programma Tel je geld.

Taalklas.nl Plus

Wil je naast de online oefeningen op Oefenen.nl nog meer oefenen? Maak dan de teksten, vragen en opdrachten in het werkboek. Dit werkboek is gemaakt door Uitgeverij Eenvoudig Communiceren. Het materiaal sluit aan op het programma Taalklas.nl Plus.

TaalKlik

TaalKlik is een lesopzet met een extra taalcomponent bij het programma Klik & Tik. De basis. Het is gemaakt voor deelnemers die moeite hebben met Nederlands of met lezen en schrijven en daarom de inhoud van Klik & Tik. De basis niet goed kunnen volgen en met succes afronden. Met TaalKlik oefenen zij extra met taal en woorden die bij deze digitale vaardigheden horen. Bestel het werkboek via uitgeverij Eenvoudig Communiceren.

Basis Inburgering

Naast het Programma Basis Inburgering kun je ook werken met het boek basis inburgering – Studieboek voor luisteren en spreken A1. In het boek staan 28 lessen.  Aan de hand van foto’s leer je meer dan 1000 woorden. Op die manier kun je woorden beter onthouden. Het boek van Ad Appel bestel je via uitgeverij Eenvoudig Communiceren.

Inburgering A1

Met het boek Inburgering A1 leer je Nederlands tot en met taalniveau A1. Je leert 1000 meest gebruikte Nederlandse woorden. De woorden en zinnen zijn geïllustreerd met foto’s. De thema’s gaan over het huis, de familie, de school, het werk en de Nederlandse cultuur. Het boek van Ad Appel bestel je via uitgeverij Eenvoudig Communiceren en sluit aan bij het programma Basis Inburgering.

Voor jou; verhalen van mantelzorgers

In dit boek staan verhalen over mensen die voor een dierbare zorgen. Een scholiere zorgt voor haar moeder, een oudere man voor zijn dementerende vrouw en vrouw met een druk gezin voor haar vader. Voor alle drie is de zorgtaak eigenlijk te zwaar. Ze weten zelf niet wat ze daaraan kunnen doen. Gelukkig komt er voor iedereen een mooie oplossing. Dit boek sluit aan bij het programma Zorgen voor 2.

Wees blij dat je ze nog hebt

Yvonne Kroonenberg vertelt in deze bundel korte verhalen hoe het is als je ouders erg oud of ziek worden.  Je moet dan voor ze zorgen, of ervoor zorgen dat iemand anders voor ze klaarstaat. Dat is soms heel mooi om te doen, en soms ook heel vervelend. Yvonne schrijft met veel humor en respect en geeft daarmee de mantelzorgers een compliment. Want probeer het maar eens een tijdje zelf, mantelzorgen! Dit boek sluit aan bij het programma Zorgen voor 2.

Heb je vragen over de boeken bij de programma’s op Oefenen.nl? Neem contact met ons op.

Neem contact op

Heb je vragen over onze programma’s? Neem dan contact op.


Heleen van Beek

Bedrijfsvoering
070 762 2 762
info@oefenen.nl