Wethouder van Onderwijs Saskia Bruines van de gemeente Den Haag gaf op 26 november het startsein voor een nieuw online oefenprogramma Groen Doen van Oefenen.nl.

Wethouder van Onderwijs Saskia Bruines van Gemeente Den Haag Groen Doen

Saskia Bruines: ’In Den Haag werken er al heel veel mensen met Oefenen.nl. En nu is er ook een programma om inwoners na te laten denken over duurzaam wonen en leven. Doordat het klimaat verandert zijn er soms hevige regenbuien en kan het water in de bestrate tuinen niet goed weglopen. Als mensen planten in hun tuin hebben is dat beter voor de afwatering. Deze tips komen aan bod in het Oefenprogramma Groen Doen.’ De gemeente Den Haag heeft een financiële bijdrage geleverd aan dit programma.

Iedereen toekomstproof
Directeur van Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl, Ben Vaske geeft aan waarom Groen Doen is gemaakt. ‘Oefenen.nl zet zich in voor iedereen die een zetje kan gebruiken en hen beter te laten meedoen aan de maatschappij. Nu de wereld om ons heen verandert en de behoefte aan duurzaam omgaan met energie en het milieu groeit, vraagt dat om inzicht over duurzaam wonen en leven. Weten wat je daar zelf aan kan doen. En wat helpt om te besparen. Sommige mensen hebben extra vaardigheden nodig om toekomstproof te zijn’.

Lancering Groen Doen Groen Doen

Energiebox
De lancering van Groen Doen vond plaats bij het Theelokaal van Stichting Schroeder. Directeur Elly van der Vliet: ‘Schroeder helpt mensen zich te ontwikkelen en geeft spullen een tweede kans. Dat is als het om de spullen gaat natuurlijk uitermate duurzaam. Wij hebben een team met energieadviseurs die mensen thuis adviseren over energie besparen. Met de gratis energiebox bespaart iemand zomaar €250,- per jaar op zijn energierekening. En help je ook een gezond milieu. Dit doen we samen met gemeente Den Haag. Zo stimuleren wij groen wonen en dus Groen Doen.

Groen Doen  Groen Doen

Proefpanel
Stichting Schroeder stelde een Groen Doen-proefpanel samen met medewerkers. Zij hebben een afstand tot de arbeidsmarkt en oefenden vooraf en tijdens de lancering met Groen Doen. Henri: ‘Ik heb nu al geleerd om zuiniger te zijn. Dan heb ik meer geld voor de vakantie’. Gosia: ‘Ik heb nieuwe dingen geleerd over ventileren. En hoe je minder gas kunt gebruiken als je kookt.’

Groen Doen Groen Doen

Lancering
Wethouder Saskia Bruines overhandigde aan Henri en Gosia een Groen Doen-pakket met duurzame producten. Daarmee is Groen Doen officieel gelanceerd.
Tijdens de lancering werden Haag Wonen, Hoogheemraadschap Delfland, Groene Huisvesters, gemeente Den Haag en de afdeling milieueducatie en Duurzaam Den Haag bedankt voor hun inhoudelijk advies.

Groen Doen Groen Doen

Bekijk het oefenprogramma Groen Doen