We presenteren iets nieuws in het Volgsysteem: het Learning Analytics Dashboard. In het dashboard zie je, door de groene en rode smileys, in een oogopslag hoe het met je deelnemers gaat. Dus of een deelnemer hulp nodig heeft, hoe lang hij oefent en wanneer zijn laatste bezoek was. Je kunt ook per deelnemer een rapport uitdraaien met data op programmaniveau. En je ziet snel wat de voortgang is van jouw groep. Lees hieronder meer over de aanpassingen.
 
1. Dashboard voor snel overzicht
In het dashboard zie je in een overzicht hoe het met de deelnemers gaat. Dat zie je aan de groene en rode smileys. Je kunt de tabel ook sorteren op het aantal punten, de oefentijd, het percentage goed gemaakte oefeningen, het aantal bezoeken, datum van het laatste bezoek en afgeronde programma’s. Klik op het vergrootglas aan het eind van een regel om het rapport van een deelnemer te bekijken.
 

 

 
Wanneer krijgt een deelnemer een groene smiley?
We kijken naar verschillende prestaties, zoals punten, bezoeken en oefentijd. Een deelnemer scoort maximaal 18. Met een score van 12 of hoger krijgt een deelnemer een groene smiley. Hiernaast zie je hoe de verschillende prestaties scoren.Je kunt de periode wijzigen naar 2 weken. Dan kijken we naar gegevens over de afgelopen twee weken. Maximale score is 10. Met 7 of hoger, krijgt een deelnemer een groene smiley.*Oefentijd wordt gemeten vanaf het moment dat een deelnemer inlogt tot het moment dat de deelnemer uitlogt. Vaak loggen deelnemers niet uit, maar sluiten ze de site. Dan wordt de eindtijd bepaald op basis van de laatste activiteit van de deelnemer.

 
2. Programma’s bekijken
In het Volgsysteem kun je makkelijk de inhoud van de oefenprogramma’s bekijken. Je ziet het hoofdmenu van het programma. Klik op een hoofdstuk om te oefenen. Je kunt een heel hoofdstuk doorlopen of losse oefeningen bekijken. (Voor sommige externe programma’s, die niet gemaakt zijn door Oefenen.nl, is het niet mogelijk om de oefeningen te bekijken. De titel is dan grijs.)
 
3. Vormgeving van het Volgsysteem

  • Het menu staat links. Hierdoor zijn alle pagina’s direct vanaf de homepage te bereiken.
  • Informatie over je licentie en je profiel vind je rechtsboven. Daar kun je ook uitloggen.
  • Op de pagina Deelnemers staan nu alle knoppen bovenin. Zo hoef je minder te scrollen. En je ziet meteen dat deze functionaliteit er is.

 

 
De resultaten tonen we in balkjes, waarmee je duidelijker ziet dat het om percentages gaat. Als je doorklikt op een programma, zie je het percentage goed en fout gemaakte oefeningen per hoofdstuk. En als je doorklikt op een hoofdstuk zie je van elke oefening of die goed of fout is gemaakt, of nog niet is gemaakt. In de laatste kolom zie je of een programma is afgerond. Als er een icoontje van een certificaat is, kun je daarop klikken om het certificaat te openen. Als er een groen vinkje staat, heeft het programma geen certificaat.
 

 
4. Forum verwijderd
Het forum werd nauwelijks gebruikt. Deze functie is komen te vervallen.

> Naar het Volgsysteem