Vandaag hebben we ons nieuwe programma Tel je Geld officieel gelanceerd bij sociaal werkbedrijf Felua-groep in Apeldoorn. Tel je Geld is een oefenprogramma over budgetteren voor mensen die minder geld uit willen geven en mensen die overzicht willen hebben in hun inkomsten en uitgaven. Het programma wil die hulp bieden die nodig is om (grote) schulden te voorkomen.

Beter omgaan met geld
In twaalf hoofdstukken krijgen de gebruikers inzicht in hun inkomsten en uitgaven, leren zij keuzes te maken en werken zij aan hun kennis, taal-, reken- en digitale vaardigheden. Naast het online oefenprogramma is er ook een app ontwikkeld ‘Samen Leren’ waarmee maximaal vier deelnemers samen aan oefeningen werken. Het programma Tel je Geld is een initiatief van Oefenen.nl in samenwerking met SBCM, A&O Fonds SW, Gemeente Den Haag, Gemeente Amsterdam en Fonds 1818. Voor meer informatie: www.oefenen.nl

Bestaande informatie te talig
Ben Vaske, directeur Oefenen.nl: “We hebben geconstateerd dat er weinig geschikte informatie is voor laagopgeleiden en dat de informatie die er is over geldzaken doorgaans te talig is. Ons programma Kijk op Geld was verouderd en er bleek veel vraag te zijn naar een nieuw programma. Het nieuwe programma Tel je Geld speelt een goede rol binnen bijvoorbeeld sociale werkvoorzieningsbedrijven waar geldproblematiek een belangrijk issue is. Wij hopen hiermee mensen een steuntje te geven om zelf aan de slag te gaan en hun vaardigheden op het gebied van onder meer taal, rekenen en online verder te ontwikkelen.”