Waarom de aanpak van Gemeente Den Haag een succes is

Gemeente Den Haag heeft een licentie op Oefenen.nl. Hiervan maken Haagse organisaties zoals onderwijs-, welzijnsorganisaties en Taal in de Buurt-organisaties gebruik. Zij hebben toegang tot ruim 40 programma’s van Oefenen.nl.

Team Online Leren van ROC Mondriaan College in Den Haag ondersteunt de 43 Haagse organisaties. Voor deze organisaties is Team Online Leren het aanspreekpunt. Bekijk de video van Team Online Leren over hun rol en resultaten.

Bekijk het interview met Team Online Leren over de Haagse aanpak

Resultaten van Gemeente Den Haag

Bereik 2022
1.516 actieve deelnemers

43 Haagse organisaties
15 onderwijsinstellingen
24 welzijnsinstellingen
4 overig

Doelgroepen
Migranten oud- en nieuwkomers (NT2)
Laaggeletterden (NT1)
Werkzoekenden
Daklozen
Jongeren VO
Kinderen

‘De programma’s op Oefenen.nl hebben een volwassen toon. Er is nooit iets fout. Je krijgt het aangeboden totdat je het goed hebt. De beloning in de vorm van certificaten stimuleert deelnemers. De filmpjes zijn leuk en grappig. De groene krulletjes geven directe positieve feedback.’

  – Docent Team Online Leren ROC Mondriaan Den Haag

Hoe investeert Gemeente Den Haag nog meer?

Gemeente Den Haag investeert in de ontwikkeling van nieuwe programma’s op Oefenen.nl. Bijvoorbeeld in de oefenprogramma’s Klik & Tik. Veilig online over privacy en veiligheid op internet, Tel je geld over omgaan met geld en Groen Doen over duurzaam wonen en leven.

Veilig online zijn is een belangrijk onderwerp, want er gebeurt digitaal steeds meer. Het is belangrijk dat je je bewust bent van de eventuele gevaren die het met zich meebrengt. Daarom zijn we blij met het programma  Klik & Tik. Veilig online. Een mooie  aanvulling op de Klik & Tik-programma’s die we via onze bibliotheken en de taallessen al aanbieden aan volwassenen in Den Haag.


Hilbert Bredemeijer (foto: Martijn Beekman)
Wethouder Onderwijs, Sport en Buitenruimte Gemeente Den Haag

De voordelen van Oefenen.nl

  • Bewezen effectief
  • Veelzijdig aanbod
  • Leerplezier
  • Vergroot zelfredzaamheid
  • Sinds 2003 ervaring met online volwasseneneducatie

Meer over Oefenen.nl

Oefenen.nl gelooft in een wereld waarin iedereen kan meedoen. Digitaal vaardig zijn en de taal begrijpen is belangrijk voor mensen die een zetje nodig hebben om mee te doen aan de complexe (digitale) maatschappij. Met een licentie op Oefenen.nl kun je als gemeente organisaties die werken in het sociaal domein goed toerusten om hun deelnemers te begeleiden bij het verbeteren van hun taal- en digitale vaardigheden. En dat heeft Oefenen.nl al langer bewezen. Het is te leren, ook voor iedereen die digitale vaardigheden mist, laaggeletterd is of nieuwkomer.

Neem contact met ons op

Neem contact op

Meer weten over licenties?
Neem dan contact op.

Jomi Ririmasse
Klantrelaties
070 762 2 762
j.ririmasse@oefenen.nl