Succesverhalen

Wat is de impact van onze oefenprogramma’s op iemands leven? Die vraag stelden wij aan Ramon, Ties, Harm, Naima, Sedika en Mario. Benieuwd naar de succesverhalen? Bekijk de promo.

Bekijk de promo van ‘verhalen in beeld’.

‘Er is een wereld voor mij opengegaan.’

‘Mijn vrouw regelde alle dingen thuis, zij betaalde de rekeningen’, vertelt Kees. ‘Toen werd ze ziek en moest ik vanalles gaan regelen’. Kees startte met een computercursus bij de bibliotheek en ging aan de slag met de Klik & Tik-programma’s van Oefenen.nl en werken met de e-overheid van Digisterker.

‘Ik vind de programma’s van Oefenen.nl heel erg geschikt.’

Helmie vertelt over het Oefenplein bij bibliotheek Hengelo. Wie komen er oefenen met de Nederlandse taal, met de computer en internet of gezondheidsvaardigheden? Hoe is het Oefenplein opgezet? En hoe maakt Helmie gebruik van de Kennisbank van Oefenen.nl?

‘Via Oefenen voel ik me zeker in de maatschappij’

Mario woont nog maar kort in Nederland. Hij oefent met Taalklas.nl en Station Nederlands om Nederlands te leren. Bekijk wat hij nu beter kan.

‘Ik ben De Liedjeskast dankbaar’

‘Ik kreeg op mijn 23op vakantie een auto-ongeluk’, vertelt Jelle. ‘Sindsdien ben ik heel veel vaardigheden verloren. Vooral grammatica en schrijven moest ik opnieuw leren.’ Jelle ging aan de slag met De Liedjeskast en Lees & Schrijf-programma’s bij het Oefenplein van bibliotheek Hengelo.

‘Wat iemand leert in drie lessen is onvoorstelbaar’

Piet is taalvrijwilliger bij Stichting Mano en helpt Oekraïense vluchtelingen met de Nederlandse taal. In deze video vertelt Piet hoe hij met de programma’s van Oefenen.nl werkt en wat de cursisten leren.

‘Voorheen vond ik rekenen lastig, maar nu gaat het steeds makkelijker.’

Ramon is schoonmaker en in dienst bij IBN. IBN biedt kansen aan mensen die het zonder hun steun niet redden op de arbeidsmarkt. Ramon vertelt als eerste in de reeks ‘mooie verhalen uit de praktijk’ waarom heel veel oefenen hem helpt.

‘Ik kan nu goede sms’jes schrijven’

Sedika is vrijwilligster in een verpleeghuis. Zij leert Nederlands via de Taal+ school van ROC Mondriaan in Den Haag. Sedika oefent met de programma’s Lees en Schrijf! Spelling en grammatica.

‘Ik voel me nou veel sterker en veel zekerder.’

Ties oefent met Klik & Tik op Oefenen.nl om zijn digitale vaardigheden te verbeteren. Hij vertelt in deze video over zijn hobby, werk en wat hij nu beter kan.

‘Ik ben echt gegroeid in mijn werk!’

Naima is sociaal cultureel werkster en verwijst mensen door naar Bibliotheek AanZet om te oefenen met taalprogramma’s. Zij vertelt ook uit eigen ervaring waarom het belangrijk is om goed Nederlands te begrijpen en te spreken.

‘Vooral het zelfvertrouwen neemt toe’

‘Onze medewerkers krijgen door te oefenen vooral meer zelfvertrouwen. Het zijn kleine stappen, maar het doet heel veel met mensen’, zegt Harm van Zutphen, trainer en adviseur op het gebied van het ontwikkelen van basisvaardigheden bij IBN.

Meer verhalen?

Bekijk meer succesverhalen op ons YouTube kanaal.  

Neem contact op

Heb je vragen over onze programma’s? Neem dan contact op.


Heleen van Beek

Bedrijfsvoering
070 762 2 762
info@oefenen.nl