6 zomertips om te blijven oefenen

Herkenbaar? Je deelnemers hebben mooie stappen gemaakt op het gebied van taal, rekenen of leren omgaan met de computer en internet. Na de zomervakantie is alles wat zij geleerd hebben, weggezakt. Dat is zonde. Daarom hebben we vrolijke zomertips op een rij gezet. Om te blijven leren, uiteraard wel met plezier.

Boek je reis online

Wil je online een reis boeken. Bijvoorbeeld met de trein of het vliegtuig? En wil je weten hoe je online reserveert, je e-ticket ontvangt, hoe je daarmee incheckt. In Klik & Tik. Het internet op leer je alles over online reserveren maar ook annuleren.

>Ga naar Klik & Tik. Het internet op

Ga zuinig om met water

Heb jij een balkon of tuin? Hoe ga je zuinig om met water en hoe voorkom je wateroverlast? Door regenwater op te vangen. Plantjes water te geven met opgevangen water en door tegels te vervangen door planten en bloemen.  Groen Doen daagt je uit om na te denken over hoe jij woont. Kan het gezonder en goedkoper? En wat is goed voor het milieu?  Zo leer je wat duurzaamheid nu precies is.

> Naar Groen Doen 

Vakantie zoeken, boeken en kosten uitrekenen

Hoe zoek en boek je een vakantie? In het programma Lees en Schrijf! Uit en thuis oefen je met het lezen van teksten over vakantie, het zoeken en boeken van vakantie op internet en het uitrekenen van je vakantiekosten.

> Ga naar Lees en Schrijf! Uit en thuis

Heb tijdens je vakantie grip op je geld

Hoeveel geld kun je uitgeven? Ook tijdens je vakantie. Met de Budgetplanner houd je eenvoudig je inkomsten en uitgaven bij. Zo krijg je een goed beeld van wat je overhoudt of tekort komt. Dit is geen oefenprogramma, maar een handig hulpmiddel.

> Naar de Budgetplanner

Koop je vakantiespullen op Marktplaats

Je wilt met vakantie en niet te veel geld besteden aan je campingspullen, koffer of rugzak. Dan kun je die eenvoudig voor een zacht prijsje vinden op Marktplaats. In Klik & Tik. Het internet op leer je hoe je een account aanmaakt, kunt zoeken, een bod uitbrengt en veilig betaalt.

> Naar Klik & Tik. Het internet op

Zing mee en leer de taalregels

De Liedjeskast bestaat uit vijftien liedjes. Ieder liedje behandelt één Nederlandse taalregel. De liedjes worden gezongen door vijftien topartiesten. Zo zing je over klinkers, de tegenwoordige tijd, ’t Fokschaap, de f en de v, de s en de z. En leer je taalregels makkelijk onthouden en verbeter je op een vrolijke manier je Nederlands. De cd kun je hier bestellen. Je vindt de liedjes ook op iTunes en Spotify.

> Naar De Liedjeskast