‘Sluit je ogen en beeld je in: wat is voor jou de ideale werknemer of collega?’, deze vraag stelt een G-coach rond communicatietechnieken. De G-coach (geletterdheidscoach) is een aanpak voor begeleiding op maat voor elke deelnemer, met deze aanpak wordt uitval zo veel mogelijk voorkomen. In het artikel Leren op de werkvloer met een G-coach gaat Elise De Coene in op de rol van de G-coach, hoe hij als een soort duizendpoot ondersteunt in de praktijk van de beroepsopleiding en maximaal moet differentiëren. In dit artikel krijg je de sleutels voor het succes van deze aanpak met acht praktische tips hoe je omgaat met de grote diversiteit aan opleidingen, niveaus en leervragen.

> Lees het artikel

leren op de werkvloer

 

 

Over de auteur
‘Belangrijke uitganspunten voor leren op de werkvloer zijn: het neemt zo weinig mogelijk tijd in beslag, het past binnen de planning van de opleidingssituatie, het is doelgericht en gericht op de persoonlijke toekomst van die ene specifieke deelnemer’

Elise De Coene werkt voor het Centrum voor Basiseducatie (CBE) in Zuid-Oost-Vlaanderen als vakgroepverantwoordelijke voor de vakgroep wiskunde. Zij gaf mee vorm aan het geletterdheidsproject ‘G-coach’ binnen de hout- en bouwopleidingen van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB).