Heb je het nieuwe NT2-programma Praten op school al bekeken? In Praten op school leren ouders over de middelbare school. Bijvoorbeeld over hoe je een goede school kiest of hoe je je kind kunt helpen. Zij oefenen gesprekken die veel voorkomen, zoals praten over het schooladvies of een rapportgesprek. Bij het programma is ook veel extra materiaal zoals praktijkopdrachten, taalkaarten en een woordenlijst. In het Volgsysteem van Oefenen.nl vind je:

 • Handleiding Praten op school
  Met achtergrondinformatie over het programma en waarom het zo gemaakt is. Met praktische informatie voor de begeleiding van ouders door docenten of vrijwilligers.

 

 • Praktijkopdrachten
  Bij elk hoofdstuk hoort een praktijkopdracht die deelnemers stimuleert om dat wat in de online oefeningen is geleerd in de praktijk te brengen.

 

 • Taalkaarten
  Een handige stappenplan om deelnemers voor te bereiden op echte situaties in de praktijk.

 

 • Woordenlijst
  Bij elk hoofdstuk hoort een woordenlijst met woorden die in het hoofdstuk aan bod komen.

> Naar het Volgsysteem

 

Nog geen licentie op Oefenen.nl? Een licentie biedt meer dan alleen toegang tot Oefenen.nl. Je krijgt een Volgsysteem waarin je deelnemers kunt begeleiden en volgen. Je zet bijvoorbeeld zelf materialen voor hen klaar en je hebt toegang tot ondersteunend materiaal en werkbladen.

> Bekijk onze licenties