Klik & Tik. De start, het programma waarin webhulp Jomi in makkelijke taal uitlegt hoe een computer werkt, is uitgebreid met twee hoofdstukken over veilig internetten. Webhulp Jomi vertelt in hoofdstuk 10 ‘Veilig op internet’ uit hoe je wifi veilig gebruikt en hoe je veilige en onveilige websites herkent. In hoofdstuk 11 ‘Een veilig wachtwoord’ leer je hoe je een veilig wachtwoord kiest en hoe je die veilig bewaart.

Moeilijke informatie in eenvoudige taal
De vragen zijn eenvoudig: ‘Je ziet hier een website. Heeft deze website een slotje?’ Het antwoord op deze vraag is. ‘Je ziet geen slotje. Op deze website kan je daarom beter geen gegevens invullen. Je kan wel op de website rondkijken.’  Of ‘Je ontvangt deze e-mail van je bank met een link erin. Zou je op de link klikken?’ Het antwoord is: ‘Nee, jouw bank stuurt nooit een mail met link erin. Klik nooit in op een link van jouw bank’.  Met dit soort vragen worden deelnemers zich bewust van wat er mis kan gaan op internet. Met Klik & Tik. De start leer je waar je op moet letten en ben je veiliger online.

Arabisch, Engels en Tigrinya
Klik & Tik. De start kun je ook in het Arabisch, Engels en Tigrinya oefenen.

Klik & Tik. De start is gemaakt door Netrex Internet Solutions met financiële steun van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Gemeente Den Haag.

> Bekijk het programma