Ben jij er ook bij? Bij het Tel Mee met Taal congres van 13 februari? Samen met onze partners geven wij drie workshops. 

• Samen werken aan basisvaardigheden: een integrale aanpak
• Werken aan basis- en werknemersvaardigheden met online leren
• Basisvaardigheden verbeteren met Oefenen.nl in Bibliotheek AanZet

> Meld je aan

 

Samen werken aan basisvaardigheden: een integrale aanpak
Sprekers: Annemarie Groot (CINOP/ecbo)
Yvonne Soons (Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl)
Tijd: Ronde 1  11.45-12.45 uur 

Welke stappen moeten er gezet worden als je je als bedrijf wilt inzetten voor het verbeteren van basisvaardigheden? En wat komt daarbij kijken? Hoe kan je de handen ineenslaan om te zorgen dat jouw aanpak (meer) impact heeft? We presenteren onze integrale aanpak om samen te werken aan basisvaardigheden. We nemen je mee door verschillende projecten van CINOP/ecbo en Oefenen.nl, en doorlopen alle stappen: van visie- en planvorming tot het aanbieden van oefenmateriaal. En we laten je zien wat die projecten aan inzichten hebben opgeleverd.

Dit levert de sessie op: Je krijgt zicht op hoe je in jouw bedrijf kan werken aan basisvaardigheden. Je weet na deze presentatie welke stappen je kan zetten om meer impact te hebben.

Meld je aan

 


Werken aan basis- en werknemersvaardigheden met online leren
Sprekers:
Jomi Ririmasse (Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl)
Paula Mensink (SBCM)
Cockie van de Kamer (WVS)
Tijd:  Ronde 3  15.15- 16.15 uur

Werk speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van mensen. Maar wat als je bepaalde vaardigheden mist, zoals digitale vaardigheden of lees- en/of schrijfvaardigheden? In deze interactieve workshop hoor je welke mogelijkheden er zijn met de programma’s op de WERK-portal en Oefenen.nl. We laten je zien hoe je werknemers kunt begeleiden en volgen, en hoe je leerroutes op maat kunt klaarzetten. Ook laten we zien welke ondersteunende materialen er zijn. Binnen een uur ken je de ins en outs van de WERK-portal en Oefenen.nl. En weet je hoe je werknemers op het gebied van werk- en basisvaardigheden kunt helpen zich te ontwikkelen.

Dit levert de sessie op: Binnen een uur ken je de ins en outs van de WERK-portal en Oefenen.nl. En weet je hoe je werknemers op het gebied van werk- en basisvaardigheden kunt helpen zich te ontwikkelen.

Meld je aan

 


Basisvaardigheden verbeteren met Oefenen.nl in Bibliotheek AanZet
Sprekers: Anne-Lies Schrijvers (Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl)
Emmy Rijsdijk (projectleider via Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl)
Tijd:  Ronde 3  15.15- 16.16 uur

Bibliotheek AanZet helpt mensen hun taal- en digivaardigheden te verbeteren, en biedt daartoe tal van mogelijkheden. Zij verbinden kennis, mensen en organisaties aan elkaar. Zij nodigen bezoekers uit om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen. Of om moderne technologieën te ontdekken. Zij stimuleren kritisch nadenken. Bibliotheek AanZet helpt bezoekers op weg met o.a. de oefenprogramma’s van Oefenen.nl. Tijdens de workshop bespreken we samen de volgende vragen: 

  • Wie is de doelgroep?
  • Hoe bereik je de doelgroep?
  • Welke programma’s gebruikt de bibliotheek naast Klik & Tik?
  • Wat zijn de mogelijkheden?
  • En hoe kun je zelf aan de slag als organisatie?

 

Dit levert de sessie op: Je komt meer te weten over het eigen aanbod van bibliotheken op het gebied van taal, digitale vaardigheden, geld en gezondheid. De aanpak van AanZet biedt tips en inspiratie om zelf aan de slag te gaan.

Meld je aan