Wil je je professionaliseren als docent basisvaardigheden in het volwassenenonderwijs? Dan zijn de modules van het ITTA geschikt voor jou. In november en december 2021 starten de opleidingsmodules NT1 en digitale vaardigheden. Deze modules zijn onderdeel van de opleiding tot Docent Basisvaardigheden die het ITTA in samenwerking met CINOP en het Freudenthal instituut heeft ontwikkeld.

NT1
In de opleidingsmodule NT1 leer je alles over effectief lees- en schrijfonderwijs aan laaggeletterde volwassenen. Aan bod komen onderwerpen als aansluiten bij de behoeften van leerders en bijpassende didactische technieken, het inzetten van kaders zoals de standaarden en eindtermen ve, en het gericht keuzes maken wat betreft lesmateriaal.
Start module: woensdag 10 november 2021, 13.30 – 16.30 uur, locatie n.t.b. In totaal 15 bijeenkomsten verspreid over 1,5 jaar.
> Lees meer informatie en meld je aan

 

Digitale vaardigheden
In de opleidingsmodule Digitale vaardigheden maak je je de didactiek eigen van het doceren van digitale vaardigheden aan laagopgeleide volwassenen. Je leert hoe je je cursisten kunt ondersteunen in het gebruik van digitale technieken, en je krijgt inzicht in de manier waarop cursisten die technieken vervolgens kunnen gebruiken in verschillende contexten.
Start module: donderdag 9 december 2021, 13.30 – 16.30 uur, locatie n.t.b. In totaal vijf bijeenkomsten verspreid over 7 maanden.
> Lees meer informatie en meld je aan