Hoeveel procent van je waterverbruik gaat op aan douchen? Mag je frituurvet door de wc spoelen? Hoe kun je je slaapkamer van frisse lucht voorzien? Ria, Django en Theo staan voor grote vragen in de Groen Doen quiz.


Groen Doen
daagt je uit om na te denken over hoe jij woont. Kan het gezonder en goedkoper? En wat is goed voor het milieu? Zo leer je wat duurzaamheid nu precies is.

Zo leer je groen doen
Elk hoofdstuk begint met een video of animatie. In de video stelt de quizmaster aan Ria, Django of Theo vragen over een ruimte in het huis, de tuin, de wijk of de wereld. Bijvoorbeeld: Welk afval mag door de gootsteen? Waar komt verstopping vandaan? En wat is een goedkope oplossing om verstopping te voorkomen. Na de uitleg ga je er zelf mee oefenen, in het online oefenprogramma of met de oefeningen op papier.

In de hoofdstukken gaat het over:

 1. Het huis
 2. De woonkamer
 3. De keuken
 4. De badkamer
 5. De wc
 6. De slaapkamer
 7. De tuin
 8. De wijk
 9. De wereld

Naar Oefenprogramma Groen Doen

Oefenen.nl
Oefenen.nl is ontwikkeld voor (jong) volwassenen die hun basisvaardigheden op het gebied van taal, rekenen en digitale vaardigheden willen versterken en meer willen weten over onderwerpen zoals gezondheid, werk, opvoeding en geld.

Hoe werkt Oefenen.nl?
Mensen die thuis oefenen maken een gratis account aan op Oefenen.nl. Je kunt maximaal met twee mensen gratis oefenen op IP-adres. Organisaties zoals bibliotheken, scholen, bedrijven, stichtingen en asielzoekerscentra kopen een licentie. Zij betalen voor het oefenmateriaal. Zo kan thuis oefenen gratis blijven.

Wat biedt Oefenen.nl?

 • Gratis voor thuisgebruikers
 • Laagdrempelig en toegankelijk                 
 • Variatie aan programma’s op het gebied van taal, rekenen en digitale vaardigheden
 • Video’s en audiomateriaal
 • Interactief oefenen                          
 • Certificaten
 • Stimulerend puntensysteem
 • Extra materialen en Volgsysteem (alleen bij betaalde licentie)


Groen Doen is mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de Gemeente Den Haag en Oefenen.nl. Haag Wonen, Hoogheemraadschap Delfland, Groene Huisvesters, Gemeente Den Haag en Duurzaam Den Haag hebben inhoudelijk advies gegeven.