Op 20 maart was de NT1-conferentie in Woerden, met als thema ‘Meetellen’. Samen met Stichting Lezen en Schrijven gaven we de workshop Contextgerichte scholing over geld, budget, kopen en betalen. Een praktische workshop waarin je inzicht kreeg in ons gezamenlijke aanbod op het gebied van rekenen en geld. 

Oefenen.nl heeft een aantal programma’s over rekenen en geld, zoals Lees en Schrijf! Geld en rekenen. Het programma Tel je Geld geeft je inzicht in je inkomsten en uitgaven. En met Klik & Tik leer je omgaan met een computer en internet. Je oefent met het aanmaken van een account, online bankieren, het boeken van een reisje of iets kopen op Marktplaats.

Stichting Lezen en Schrijven heeft de methode Succes! over losse thema’s, taal, rekenen en digitale vaardigheden. Hester Saakes van Stichting Lezen en Schrijven en Anne-Lies Schrijvers van Oefenen.nl lieten zien hoe je deze materialen succesvol kunt combineren. Docenten maakten in groepjes van vier hun eigen themales.

Natuurlijk viel er ook wat te rekenen. Wie bij onze stand de vraag ‘hoeveel eitjes zitten er in de pot?’ het best kon beantwoorden, maakte kans op een boekenpakket. Een inspirerende en leerzame dag!

>Bekijk de hand-out ‘Oefenmateriaal over geld en rekenen’