Oefenen.nl heeft in 2019 ruim 60.000 nieuwe mensen mogen verwelkomen. Het platform biedt nu aan meer dan 300.000 (jong) volwassenen mogelijkheden voor online leren. Hiermee is Oefenen.nl een belangrijke speler op het gebied van online volwasseneneducatie. Dit heeft Oefenen.nl gepubliceerd in de jaarcijfers over 2019.

In 2019 hebben 26.383 mensen een certificaat behaald nadat zij een programma met goed gevolg bij Oefenen.nl hebben. Daarvan heeft 41 procent een certificaat behaald om digitale vaardigheden te verbeteren. Inmiddels hebben 388 organisaties een licentie op Oefenen.nl. Daarnaast werken ruim 300 bibliotheken met de programma’s van Oefenen.nl.

De website van Oefenen.nl had in 2019 ruim 1,4 miljoen bezoeken. Ruim 39 procent van de bezoeken oefent met de programma’s om de Nederlandse taal te leren. Het programma Taalklas.nl blijft met ruim 287.000 bezoeken onverminderd populair en staat ook dit jaar weer op nummer 1. Ongeveer 31 procent deze bezoeken betrof het oefenen met programma’s om digitale vaardigheden te verbeteren. Klik & Tik. De basis en Klik & Tik. Het internet op staan op nummer 2 en 3. Zo’n 21 procent van de bezoeken komt voor programma’s om Nederlands beter te leren lezen, schrijven en spellen. Dit zijn programma’s voor mensen met Nederlands als moedertaal.

Laagdrempelig en interactief
Oefenen.nl is een online leeromgeving waar (jong)volwassenen kunnen oefenen met de basiskennis en vaardigheden van taal, rekenen en digitale vaardigheden. Ook leren ze over omgaan met geld, opvoeding en gezondheid. Oefenen.nl is een laagdrempelige en interactieve manier van leren want mensen kunnen de leeromgeving individueel en in eigen tempo gebruiken. Ze kunnen zelf thuis gratis gebruik maken van de programma’s op Oefenen.nl. Bibliotheken, scholen en andere instanties werken met betaalde licenties en kunnen cursisten begeleiden via een Volgsysteem.

Coronavirus
De juiste informatie vinden, ook over het coronavirus, is belangrijk voor mensen die een zetje nodig hebben om mee te doen aan de complexe (digitale) maatschappij. Ook tijdens moeilijke periodes waarbij de deuren van gebouwen gesloten zijn, gelooft Oefenen.nl in een wereld waarin iedereen kan meedoen.

Samenvatting

  • Ruim 300.000 mensen hebben een account op Oefenen.nl
  • De site van Oefenen.nl had 1,4 miljoen bezoeken op in 2019
  • 388 organisaties hebben een licentie op Oefenen.nl
  • 39% van de bezoeken op Oefenen.nl betreft oefenen met programma’s om de Nederlandse taal te leren
  • 21% van de bezoeken komt voor programma’s om beter te leren schrijven, lezen en spellen
  • 1,9 miljoen Nederlanders hebben onvoldoende digitale vaardigheden terwijl hun omgeving steeds meer digitaal wordt
  • Ruim 300 bibliotheken bieden Klik & Tik-cursussen aan, het merendeel aan senioren
  • 31% van de bezoeken op Oefenen.nl betreft oefenen met programma’s om digitale vaardigheden te verbeteren
  • 383 mensen halen een certificaat als zij een programma met goed gevolg afronden, 41% van hen haalt een Klik & Tik-certificaat

 

Bekijk hier de complete jaarcijfers van 2019.

Meer informatie: Oefenen.nl.

+++
Noot voor de media – niet voor publicatie
Voor informatie over Oefenen.nl en beeldmateriaal voor gebruik in de media kunt u contact opnemen met Lies Petersen, communicatieadviseur van Oefenen.nl, telefoon: 06 – 14 41 48 63