Op 11 juni lanceert Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl bij de Bibliotheek Venlo het nieuwe online oefenprogramma Klik & Tik. Mobiel. Dit is het zevende programma uit de reeks van Klik & Tik en gaat specifiek over het (basis)gebruik van een mobiele telefoon. Deelnemers leren met het programma contacten aanmaken, berichten sturen, informatie zoeken, een afspraak maken, online spullen kopen en meer. Belangrijk, want mensen doen zulke dingen steeds vaker met hun mobiel.

Niet digitaal vaardig

In Nederland zijn zo’n 1,9 miljoen mensen niet voldoende digitaal vaardig. Dat terwijl we juist steeds meer dingen digitaal regelen. Klik & Tik. Mobiel richt zich op mensen die wel een mobiele telefoon hebben, maar veel functionaliteiten nog niet (goed) kennen. Door de instructievideo’s en oefeningen leren zij beter en veiliger omgaan met hun telefoon.

Over Klik & Tik

Klik & Tik. Mobiel is het zevende oefenprogramma van Klik & Tik. Andere Klik & Tik-programma’s gaan onder meer over de computer, de tablet en het internet. Ze worden veel gebruikt. Maar liefst 96% van de bibliotheken biedt Klik & Tik-cursussen, of inloopspreekuren waar je onder begeleiding kunt oefenen. In 2023 oefenden 18.143 mensen met Klik & Tik. De basis. De programma’s gebruiken eenvoudige taal en video-, audio- en beeldmateriaal.

> Kijk voor meer informatie over Klik & Tik. Mobiel 

++

Over Oefenen.nl

Oefenen.nl is een online leeromgeving waar mensen kunnen oefenen met taal, rekenen en computervaardigheden en internet. Ook leren ze over omgaan met geld, opvoeding en gezondheid. Oefenaars kunnen de programma’s (gratis) thuis volgen, of onder begeleiding bij bibliotheken, roc’s en andere instanties. Die hebben betaalde licenties en kunnen cursisten begeleiden via een Volgsysteem. Oefenen.nl gelooft in een wereld waarin iedereen kan meedoen.

+++
Noot voor de media – niet voor publicatie

Vrouw op mobiel