Uitnodiging voor de media

Klik & Tik is een online oefenprogramma waarmee jaarlijks 40.000 digitaal zelfredzaam worden

Journalisten en vertegenwoordigers van de media zijn donderdag 14 november vanaf 13.30 uur welkom bij de lancering van het vernieuwde online oefenprogramma Klik & Tik. Het internet op in Kulturhus de Spil in Nieuwleusen.

ING Nederland fonds geeft het startsein voor het vernieuwde programma Klik & Tik. Het internet op van Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl. Hans Schoon, Projectmanager Digitale Inclusie ING-groep verricht de officiële lancering. De lancering vindt plaats tijdens de Week van de Mediawijsheid en is geprogrammeerd in samenwerking met Bibliotheek Dalfsen-Nieuwleusen. Het programma Klik & Tik. Het internet op is ontwikkeld met steun van ING Nederland Fonds.

Programma 14 november

  • 14.00 Anke Bruggeman, directeur bibliotheek Dalfsen-Nieuwleusen
  • 14.10 Erica van Lente, burgemeester Dalfsen
  • 14.20 Intermezzo
  • 14.30 Ben Vaske, directeur Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl
  • 14.40 Marjan Berk, schrijfster over digitaal meedoen, zelfstandig blijven
  • 14.55 Ervaringen cursusleiders en cursisten met Klik & Tik. Het internet op
  • 15.20 Hans Schoon, Projectmanager Digitale Inclusie ING-groep lanceert vernieuwde Klik & Tik. Het internet op

 

Klik & Tik
Klik & Tik. Het internet op
is voor mensen die wel eens een computer gebruiken, maar nog geen of nauwelijks ervaring hebben met internet. Het huidige Klik & Tik. Het internet op was tien jaar oud en moest nodig worden ge-update. Het vernieuwde Klik & Tik. Het internet op leert mensen onder andere veilig internetbankieren, zoeken en surfen op internet, een reis plannen, hoe Mijn overheid werkt en veel meer. Oefenen met deze programma’s maakt mensen digitaal vaardig en helpt hen beter meedoen aan de maatschappij.

Feiten

  • 1,9 miljoen Nederlanders hebben onvoldoende digitale vaardigheden terwijl hun omgeving steeds digitaler wordt.
  • Zo’n 360 bibliotheken profileren zich met Klik & Tik-cursussen. Met deze cursussen helpen zij vooral ouderen om te leren werken met de computer.
  • In 2018 leren al bijna 41.000 mensen zelfstandig thuis of onder begeleiding via Oefenen.nl om beter om te gaan met een computer en het internet.

+++

Over Oefenen.nl

Oefenen.nl is een online leeromgeving waar (jong)volwassenen kunnen oefenen met basiskennis en hun vaardigheden in taal, rekenen en digitale vaardigheden. Ook leren ze over omgaan met geld, opvoeding en gezondheid. Oefenen.nl is een laagdrempelige en interactieve manier van leren want het programma kan individueel en in eigen tempo worden gevolgd. Ze kunnen zelf thuis gratis gebruik maken van de programma’s op Oefenen.nl. Bibliotheken, scholen en andere instanties werken met betaalde licenties en kunnen cursisten begeleiden via een Volgsysteem. Oefenen.nl gelooft in een wereld waarin iedereen kan meedoen.

Meer informatie: Oefenen.nl

+++

Noot voor de pers – niet voor publicatie

Journalisten en vertegenwoordigers van de media zijn op donderdag 14 november vanaf 13.30 uur welkom bij de lancering van het vernieuwde programma Klik & Tik in Kulturhus de Spil in Nieuwleusen.

Voor meer informatie over de programma’s en de inhoud van de middag, beeldmateriaal voor gebruik in de media of voor aanmelden voor het (volledige) programma neemt u contact op met Lies Petersen, communicatieadviseur van Oefenen.nl, via l.petersen@oefenen.nl of 06 – 14 41 48 63.