We zijn blij dat het er nu echt van komt. We gaan Klik & Tik. Het internet op vernieuwen en aanpassen. De uitleg in het programma is verouderd. Zo wordt er voor mail gesproken over Windows live, terwijl de meeste mensen tegenwoordig Gmail gebruiken. Het besturingssysteem Windows XP en Vista is vervangen door Windows 10. Dat is verwarrend voor gebruikers. Kortom: Alles werkt inmiddels anders en daarom is het nu noodzaak om het programma weer van deze tijd te maken.

Adviesgroep
We hebben uiteraard geluisterd naar mensen die dagelijks met Klik & Tik werken. Deze opmerkingen van (bibliotheek)begeleiders gebruiken we als basis om Klik & Tik. Het internet op te vernieuwen. Dat doen we niet alleen. In de Adviesgroep zijn vertegenwoordigers van bibliotheken, Gebruiker Centraal, ING Bank en een privacy-expert aanwezig en uiteraard onze trouwe makers van de Oefenprogramma’s.

Werkboek
Het bestaande werkboek Klik & Tik verwijst naar oefeningen in het huidige programma. Als we de structuur en inhoud veranderen, heeft dat dus ook consequenties voor het werkboek. Daarom gaan we uit van een volledige herziening van het werkboek. Voor de werkboeken werken we samen met Uitgeverij Eenvoudig Communiceren.

ING Nederland fonds
In het najaar 2019 is Klik & Tik. Het internet op gereed. De nieuwe versie wordt gefinancierd door ING Nederland fonds. Oefenen.nl is een van de 25 partners van dit fonds.