Station Nederlands is vernieuwd. Het programma werkte niet op een tablet. De inhoud van het programma is hetzelfde gebleven. Je luistert naar langzaam gesproken gesprekken. Over kennismaken op een feestje, een gesprek bij de dokter en zoeken naar werk. Je beantwoordt vragen en maakt oefeningen met woorden en zinnen. 

Twee programma’s

Station Nederlands is vanaf nu opgesplitst in twee programma’s. De Opstartlessen vind je in Station Nederlands 1 en dat is nu klaar. De Beginnerslessen komen terug in Station Nederlands 2en dat komt in mei 2018 online.  

Punten en certificaat

De oude versie van Station Nederlands wordt in mei verwijderd. Helaas verdwijnen de punten die je bij Station Nederlands hebt gehaald. In de nieuwe versie kun je opnieuw punten halen. Als je in de nieuwe versie alle oefeningen hebt afgerond, krijg je een certificaat. Dat is een mooie verbetering.

Samenwerking

Station Nederlands is een programma van ITTA, het Kennisinstituut voor Taalontwikkeling: ‘In Station Nederlands spreekt iedereen langzaam zodat je het goed kan volgen. Je oefent met de woorden en zinnen uit het gesprek.’

ITTA en Oefenen.nl maakten samen deze nieuwe versie.

> Bekijk Station Nederlands 1