Per 1 maart a.s. zoekt Oefenen.nl een Bestuurder. Er komt een plek als penningmeester vrij voor iemand met veel ervaring in de bibliotheeksector. Het bestuur bestaat uit 5 leden.

Oefenen.nl stelt mensen in staat om digitaal basiskennis en basisvaardigheden op te doen. Om zich te ontwikkelen. Individueel en in het eigen tempo. Dit vergroot het zelfvertrouwen en maakt een sterkere participatie in de samenleving mogelijk. Centraal hierbij staat Oefenen.nl, de leeromgeving voor volwassenen die hun basisvaardigheden willen versterken. Organisaties die met onze leerprogramma’s willen werken, hebben een licentie nodig.

De portal Oefenen.nl kent jaarlijks zo’n 450.000 accounts. De laatste jaren zijn daar veel nieuwe deelnemers bij: in 2017 waren dat er 93.232 en in 2018 66.375.


Wat vragen we?

Iemand met

  • hart en ziel voor Oefenen.nl die zich ook wil inzetten voor mensen die een zetje nodig hebben;
  • kennis, ervaring en netwerk in de bibliotheeksector;
  • algemeen bestuurlijke ervaring;
  • kennis van en inzicht in financiën.

 

Het bestuur komt vier tot vijf keer per jaar bijeen en is ook aanwezig bij de bijeenkomsten met het Comité van Aanbeveling en Advies (2x per jaar). De functie van bestuurslid is onbezoldigd. Uiteraard heeft een bestuurslid geen hoofd-/nevenfunctie(s) die het risico van strijdige belangen met zich mee brengt.


Interesse?
Voor meer inhoudelijke informatie over de functie kunt u contact opnemen met Ben Vaske, directeur: b.vaske@oefenen.nl, 070 762 2 762.

Een eerste gesprek vindt plaats met het bestuur en de directeur.

 

Wij stellen geen prijs op acquisitie naar aanleiding van deze advertentie.