Wil je voor je cursisten of deelnemers ook huiswerk klaarzetten en hun resultaten volgen? Dat kan via ons Volgsysteem. Als je een licentie op Oefenen.nl hebt, krijg je toegang tot dit Volgsysteem. Hierin volg je deelnemers, zie je aan welke oefeningen zij op Oefenen.nl werken en hoe lang ze zijn ingelogd. In het Volgsysteem kun je ook leerroutes maken, huiswerk klaarzetten of eenvoudig gebruik van een leerroute die wij hebben samengesteld.

Maak gebruik van een leerroute
Een leerroute bestaat uit verschillende programma’s (of delen daarvan) die te vinden zijn op Oefenen.nl. Door verschillende materialen te combineren krijgt de deelnemer een traject op maat. Daarnaast kun je externe links opnemen in de leerroutes, bijvoorbeeld naar een video op YouTube. De leerroute ken je toe aan een deelnemer.
> Bekijk de instructievideo’s hoe je een leerroute aanmaakt en toekent aan een deelnemer.

 
Voeg huiswerk toe aan een leerroute
Je kunt met een lege leerroute starten en die zelf vullen met huiswerkopdrachten uit lessen uit de oefenprogramma’s. En daar ook eigen materiaal zoals video’s (via medialinks) of opdrachten aan toevoegen.
> Bekijk de instructievideo hoe je huiswerk toevoegt aan een leerroute.

 

Maak gebruik van leerroutes Nederlands en Digitale vaardigheden
Vind je het te veel werk om zelf een leerroute voor je deelnemers te maken, maak dan gebruik van de zes Leerroutes Nederlands. De routes bestaan uit 10 of 12 lessen met oefeningen uit verschillende taalprogramma’s en zijn aangevuld met relevante video’s. De sterretjes bij de leerroute zijn hetzelfde als de niveaus op onze site.
> Lees hier meer over de leerroutes Nederlands.

In het Volgsysteem vind je ook leerroutes ‘Digitale vaardigheden’ met filmpjes en oefenmateriaal over internetbankieren, reizen met OV-chipkaart, betalen met Ideal.

 

Nog geen licentie op Oefenen.nl?
> Ga naar licentie bestellen.