Thuisleren tijdens corona

Begeleid jij cursisten op afstand? En wil je meer tips over het inzetten van Oefenen.nl? Maar ook tips van andere organisaties die in eenvoudige taal informatie aanbieden over het coronavirus? Op onze site vind je alles wat je nodig hebt om optimaal te blijven werken met Oefenen.nl ten tijde van de coronacrisis.

oefenen.nl

Instructies: Hoe log je in op Oefenen.nl?

Veel cursisten zijn gewend dat een begeleider inlogt op Oefenen.nl en het programma waarmee zij oefenen al klaar staat.  Daarom hebben we voor cursisten een instructie met een kort stappenplan gemaakt. Ook vind je een video hoe je kunt starten met Oefenen.nl.

Deelnemers begeleiden via Oefenen.nl

Met een licentie op Oefenen.nl kun je jouw cursisten op afstand begeleiden en volgen. Je krijgt toegang tot het Volgsysteem waarin je kunt volgen aan welke oefeningen deelnemers werken op Oefenen.nl. In het Volgsysteem van Oefenen.nl zet je leerroutes klaar voor cursisten en bekijk je de resultaten. Ook vind je in het Volgsysteem extra materiaal, zoals handleidingen en werkbladen. Lees hier meer informatie over het Volgsysteem en bekijk de handige instructievideo’s.

Bestel

Met een licentie op Oefenen.nl kun je resultaten volgen en huiswerk klaarzetten.

Webinars

Wil jij handige tips over het gebruik van Oefenen.nl? Met uitleg over het Volgsysteem, de programma’s en extra materiaal? Wil je weten hoe je leerroutes klaarzet? Of hoe je bepaalde groepen het best kunt begeleiden of werven? En extra tips om nog meer uit Oefenen.nl te halen? Bekijk onze webinars terug.

Sinds het stilleggen van onze lessen maak ik vooral gebruik van de tips van Team Online leren. Ik verstuur wekelijks een huiswerkpakketje naar mijn cursisten. Sommigen bereik ik per e-mail, maar over het algemeen verstuur ik dat per post. Vandaag heb ik weer een ‘printdag’ om pakketjes te maken en de deur uit te doen.

– Harm van Zutphen, trainer en adviseur
ontwikkeling basisvaardigheden bij IBN

10 tips voor thuis leren met Oefenen.nl

We krijgen veel vragen over het op afstand thuis begeleiden van cursisten. Over het opstarten en inloggen, leerroutes en YouTube. Bekijk onze 10 tips voor thuis leren met Oefenen.nl.

Steffie corona

Uitleg coronavirus van Steffie

Webhulp Steffie legt nu ook op Oefenen.nl in eenvoudige taal uit wat het coronavirus is.Welke symptomen je kunt verwachten als je het virus krijgt. Hoe je ervoor zorgt dat anderen en jijzelf niet ziek worden. Ook komen onderwerpen als het wassen van je handen op de juiste manier aan bod.

Deel jouw ideeën en tips

Heb jij tips over thuis leren op afstand? Deel je ideeën via info@oefenen.nl.
Bekijk de 4 tips van Team Online leren – Den Haag.

Extra hulp nodig?

Heb je extra hulp nodig om Oefenen.nl goed in te zetten? Stel dan je vraag via info@oefenen.nl
Of bel 070 762 2 762. Een online afspraak maken kan natuurlijk ook.

Neem contact op

Heb je vragen over onze programma’s? Neem dan contact op.


Heleen van Beek

Bedrijfsvoering
070 762 2 762
info@oefenen.nl