Op 8 december start de Rijksoverheid met de landelijke publiekscampagne Doe meer met Taal. De campagne richt zich op NT1-ers in de leeftijd van 20 tot en met 49 jaar. Qua taalniveau ligt de focus op NT1-ers die al redelijk kunnen lezen en schrijven, maar nog niet op 2F niveau zitten. In de campagne staan situaties centraal waarin betere taalvaardigheden goed van pas komen (passend bij de KLASSE methodiek). De thema’s die in deze campagne aan bod komen, zijn kinderen, werk, en online activiteiten.

Doorverwijzen naar Oefenen.nl
De doelgroep krijgt handige tips en wordt er ook doorverwezen naar Oefenen.nl. Bezoekers landen op een van de zes pagina’s die aansluiten bij de thema’s in de campagne. Zij kunnen zelfstandig oefenen met een passend hoofdstuk uit een oefenprogramma. Zoals oefenen met het schrijven van korte berichten, veilig online daten of iets verkopen op internet. Of zij kunnen kiezen voor begeleiding via de bibliotheek in de buurt.

Campagne
Deze eerste campagne loopt van 8 december tot en met eind januari. In december start de campagne kleinschalig op met online advertenties, zoals korte video’s en banners. Deze worden ingezet op diverse sociale media kanalen en websites. In januari gaat de campagne op volle sterkte, en komen daar ook radiospots bij.
Bekijk de pagina op => www.doemeermettaal.nl.