In januari starten veel nieuwe cursussen. Om Nederlands te leren of te verbeteren, digitaal vaardiger te worden of een combinatie van die twee.

Start jij binnenkort ook weer met cursussen? Bekijk onze checklist, zodat je lekker soepel kunt starten.


 
1. Zet alle nieuwe begeleiders in de Beheeromgeving
Zorg als beheerder van de licentie dat je in de Beheeromgeving alle (nieuwe) begeleiders of docenten van het komende schooljaar toevoegt en dat hun gegevens kloppen.

2. Check in de Beheeromgeving of alle groepen per begeleider nog up-to-date zijn.
Koppel als het nodig is, ook meer begeleiders aan een groep.

3. Maak vast accounts aan in het Volgsysteem
Heb je als begeleider of docent al een lijst met deelnemers aangemaakt die gaan oefenen met onze programma’s, voer ze dan vast in het Volgsysteem van Oefenen.nl in.

4. Zet vast programma’s klaar voor je deelnemers
Als je voor een deelnemer of een groep een programma op Oefenen.nl wilt klaarzetten, dan kan je dat doen in het Volgsysteem onder de knop Programma’s. Een deelnemer start dan direct met het programma zonder dat hij hoeft te zoeken.
> Bekijk de uitlegvideo

5. Help deelnemers met snelkoppeling Oefenen.nl op telefoon
De programma’s van Oefenen.nl kunnen deelnemers ook eenvoudig oefenen op hun telefoon. Daarom hebben we een stappenplan gemaakt om de website Oefenen.nl als icoon (snelkoppeling) te plaatsen op de telefoon. Een voor Android en een voor iPhone. Dit is een tip van de Taal+ school van ROC Mondriaan in Den Haag.
> Download stappenplan Android
> Download stappenplan iPhone

6. Controleer de medialinks in de leerroutes
Heb je in het Volgsysteem eerder gebruik gemaakt van leerroutes? Controleer dan of de medialink nog bestaat. Soms verwijdert YouTube een video.

7. Maak gebruik van onze kant en klaar leerroutes
> Leerroutes Nederlands
> Leerroute Brieven en berichten
> Leerroute Budgetteren

8. Bekijk de instructievideo’s in het Volgsysteem
In het Volgsysteem vind je zes instructievideo’s met uitleg over het Dashboard, deelnemers koppelen, toevoegen en verwijderen, programma’s klaarzetten en resultaten bekijken.
>Bekijk de instructievideo’s in het Volgsysteem

9. Bekijk de verborgen schatten in ons Volgsysteem
Ben jij al bekend met onze verborgen ‘schatten’ uit ons Volgsysteem. Je vindt er docentenhandleidingen, maar ook heel veel extra materialen voor cursisten. Die kun je downloaden, mailen, zelfs printen en opsturen.
> Naar de verborgen schatten

10. Bereid je NT2-lessen voor met de tips van Juf M.
Juf M. is NT2-docent op een AZC en vooral bekend van YouTube. Ze geeft ook extra taaltips bij Taalklas.nl. Je krijgt praktische tips hoe je goed kunt aansluiten bij de belevingswereld van jouw cursisten.
> Laat je inspireren

11. Verdiep je in volwasseneneducatie met boek Leren in de educatie
Verdiep je in de ontwikkeling van volwasseneneducatie met het boek Leren in de educatie, Lesgeven, begeleiden en faciliteren.
> Bestel het boek Leren in de educatie

12. Blijf op de hoogte van ons nieuws
Houd onze nieuwspagina en social mediakanalen in de gaten voor handige tips en ideeën.