Goed nieuws. Wil jij een certificaat printen van je deelnemer? Dat kan nu heel eenvoudig in het Volgsysteem. En wil je jouw deelnemer zelfstandig laten inloggen? Maak dan gebruik van ons stappenplan ‘Starten met Oefenen.nl’. Die kun je ook via google translate omzetten in een andere taal.  Deze tips en extra functies voor jou als begeleider of beheerder hebben we op een rij gezet. Dat maakt jouw werk een stuk makkelijker.

 

1. Nieuw in Volgsysteem: certificaten printen voor deelnemers
Je kunt in het Volgsysteem ook certificaten van je deelnemers printen. Ga naar de pagina Deelnemers en klik op een deelnemer. Vervolgens klik je op de knop Resultaten. Je ziet een lijst met alle programma’s waar de deelnemer resultaten van heeft behaald. Als een deelnemers alle oefeningen van een programma heeft gemaakt (minstens 70% goed), dan zie je een certificaat. Handig voor een feestelijke uitreiking van de certificaten.

 

 

 

 

 


2. Gebruik stappenplan Starten met Oefenen.nl
Maak gebruik van de het Stappenplan ‘Starten met Oefenen.nl’. Het stappenplan is behalve als PDF in het Nederlands beschikbaar, ook als pagina te raadplegen. Deze pagina kun je vervolgens met Google translate vertalen naar een taal naar keuze.

 

3. Gebruik het Materialenoverzicht
In het Materialenoverzicht staat er van elk programma een korte beschrijving met een overzicht van de hoofdstukken. Je ziet welk extra materiaal er nog meer is, zoals een docentenhandleiding, werkbladen en boeken. Handig om je cursus voor te bereiden. Wil je in het document naar een specifiek programma of thema zoeken? Gebruik de sneltoetsen CTRL F (voor windows) of Command F (voor mac). Er verschijnt dan een zoekvenster waar je een zoekterm kunt invullen.

 

4. Maak een introtekst voor jouw deelnemers
In de Beheeromgeving kun je een introtekst maken die de deelnemers steeds zien op de homepage als ze inloggen. De introtekst maak je op de pagina Introtekst. Tip: houd de tekst kort.

 

 

 

 

 

5. Gebruik extra materiaal bij programma’s
In het Volgsysteem vind je onder Extra materiaal ondersteunde materialen bij de programma’s, zoals docentenhandleidingen, werkbladen of woordenlijsten. De werkbladen kun je printen en in je lessen gebruiken.

 

 

 

 

 


6. Bekijk de resultaten per oefening
Je kunt ook zien welke oefeningen deelnemers hebben gemaakt en of ze goed of fout hebben gemaakt. Als je op de pagina Resultaten bent, klik je op een programma voor de resultaten van de hoofdstukken en modules. Klik op een hoofdstuk of een module voor de resultaten per oefening. Klik op een resultaat om direct naar de oefening te gaan.

 

 

 

 

 

 

7. Meerdere begeleiders op één groep
Je kunt meerdere begeleiders op één groep zetten. In de Beheeromgeving kun je op de pagina Groepen meerdere begeleiders selecteren voor een groep. Zo kunnen meerdere begeleiders de resultaten van een groep volgen.

 

Heb je nog geen licentie op Oefenen.nl? Bekijk hier onze licenties.