In september starten veel nieuwe cursussen. Om Nederlands te leren of te verbeteren, digitaal vaardiger te worden of een combinatie van die twee.

Start jij in september ook weer met (fysieke) cursussen? Bekijk onze checklist, zodat je lekker soepel kunt starten na de vakantie.
=> Download de checklist

 1. Zet alle nieuwe begeleiders in de Beheeromgeving
  Zorg als beheerder van de licentie dat je in de Beheeromgeving alle (nieuwe) begeleiders of docenten van het komende schooljaar toevoegt en dat hun gegevens kloppen.
 2. Check in de Beheeromgeving of alle groepen per begeleider nog up-to-date zijn
 3. Maak vast accounts aan in het Volgsysteem
  Heb je als begeleider of docent al een lijst met deelnemers aangemaakt die gaan oefenen met onze programma’s, voer ze dan vast in het Volgsysteem van Oefenen.nl in. Bekijk de instructievideo’s: deelnemers toevoegen.
 4. Controleer de medialinks in de leerroutes
  Heb je in het Volgsysteem eerder gebruik gemaakt van leerroutes? Controleer dan of de medialink nog bestaat. Soms verwijdert YouTube een video
 5. Maak gebruik van onze kant en klaar leerroutes
  >Leerroutes Nederlands
  >Leerroutes Digitale vaardigheden
  >Leerroute Budgetteren
 6. Verdiep je in volwasseneneducatie met Boek Leren in de educatie
  Verdiep je in de ontwikkeling van volwasseneneducatie met het boek Leren in de educatie, Lesgeven, begeleiden en faciliteren. Bestel het boek.
 7. Blijf op de hoogte van ons nieuws
  Houd onze nieuwspagina en social mediakanalen in de gaten voor handige tips en ideeën. Taalklas.nl 1 en 2 worden aangepast, er is een nieuwe versie van Klik & Tik. De Basis in de maak en we werken samen met ITTA aan een taalprogramma voor ouders met tieners.