December is een feestmaand. Vaak is het ook een dure maand. Daarom hebben we speciaal voor jouw deelnemers 7  decembertips op een rij gezet. Om een beetje op het geld te letten. Om veilig online te shoppen maar ook om te oefenen met moeilijke lettercombinaties in de woorden kerst, december en kerstfeest!

Oefen de uitspraak van Kerst
Wil je iemand een prettig kerstfeest wensen? Oefen je uitspraak van het woord kerst, maar ook december en kerstfeest met Het leesplankje 3. Je leert Nederlandse klanken, letters en woorden die moeilijk zijn. Bijvoorbeeld sneeuw, chocola, nacht en eh.. moeilijk.
> het Leesplankje 3

Let deze dure maand op je geld
December is vaak een dure maand. Door het Sinterklaasfeest en Kerst geven we gemiddeld 18% meer geld uit dan in andere maanden. Hoe ga je juist in deze dure maand verstandig om met je geld? Houd overzicht en oefen met Tel je geld!
> Tel je geld

Shop online op veilige websites
Bestel jij kerstcadeaus online? Check dan altijd de website en controleer het webadres. En verwacht je een pakketje? Pas op voor nepmails van postbedrijven. Leer phishing herkennen.  
Krijg tips voor veilig internetten in het programma Klik & Tik. Veilig online.
> Klik & Tik. Veilig online

Ontdek bingewatchen tijdens de donkere dagen
Ben jij tijdens de donkere dagen meer thuis? En wil je dan weten hoe je afleveringen van je favoriete serie achter elkaar kan kijken? In Klik & Tik. Het internet op leer je stap voor stap hoe je kunt bingewatchen.
> Klik & Tik. Het internet op

Eet fruit en groente voor de vitamines
Misschien ga je deze maand wel extra lekker eten. Eet dan ook voldoende groente en fruit, vooral voor de vitamines. Dat is gezond en tijdens de winter misschien nog belangrijker. Wil je meer tips en oefenen met lezen en rekensommen over gezond eten?
> Lees & Schrijf! Eten en weten

Doe de vrolijke Groen Doen quiz
Brr, het wordt weer kouder. Zet je de verwarming hoger of trek je een extra trui aan? En moet je dan eerst even ventileren of juist niet? En wat kost het als je de verwarming hoger zet? Doe samen met Ria, Django en Theo de Groen Doen quiz. Vrolijk en vol dilemma’s.
> Groen Doen

Juf M legt het uit: ‘lekker’
Lekker. Dat woord gebruiken we heel vaak in Nederland. Juf M legt in Taalklas.nl 1 uit wanneer je het woord ‘lekker’ kunt gebruiken. Lekker aan de slag met Taalklas.nl!
> Taalklas.nl 1