Inzoomen, tekstgroottes aanpassen, spraakondersteuning. Voor mensen met verminderd zicht zijn het belangrijke instellingen op de telefoon. Maar dan moeten ze wel weten hoe deze functies werken. Daarom komt lanceren we op 1 juli een nieuw online leerprogramma: Klik & Tik. Toegankelijk. Hierin leren mensen met beperkt zicht hun telefoon beter bedienen.

Geslaagde pilot
Het programma is ontwikkeld samen met de KB, en getest in verschillende bibliotheken. ‘Ik wist niet dat je dit allemaal met je telefoon kunt doen’, reageerde een deelnemer na de pilot. ‘Heel fijn als je ouder wordt’, zei een ander. ‘En ook fijn als je je leesbril bent vergeten.’

man op mobiel

Over Klik & Tik
We regelen steeds meer digitaal. Dat terwijl zo’n 1,9 miljoen mensen niet (voldoende) digitaal vaardig zijn. Voor die mensen zijn de oefenprogramma’s van Klik & Tik bedoeld. Klik & Tik. Toegankelijk is het achtse Klik & Tik-programma. De andere programma’s gaan onder meer over de computer, de tablet, het internet en de smartphone. Maar liefst 1000 bibliotheken bieden Klik & Tik-cursussen, of inloopspreekuren aan. De Klik & Tik-programma’s zijn na elkaar of los van elkaar te gebruiken.

Bekijk Klik & Tik. Toegankelijk