Sociaal werkbedrijf

Sociale werkbedrijven bieden medewerkers kansen die het zonder hun steun niet redden op de arbeidsmarkt. Een belangrijk onderdeel daarvan is de ontwikkeling van de basisvaardigheden. Werk jij bij een sociaal werkbedrijf? Dan kun je met een licentie op Oefenen.nl, gebruik maken van programma’s voor taal- en rekenles en het ontwikkelen van digitale vaardigheden. Zo ontwikkel je eenvoudig en in stapjes basisvaardigheden. Onze programma’s zijn geschikt voor sociale werkbedrijven.

Sociale werkbedrijven krijgen met een licentie op Oefenen.nl ook toegang tot de oefenprogramma’s in de WERK-portal van SBCM. Deze programma’s gaan over werk zoeken en solliciteren, veilig en prettig werken en taal op het werk. De programma’s zijn gemaakt voor mensen zonder startkwalificatie.

> Bekijk de programma’s over werk 

Oefenen.nl maakt mensen vaardiger op het gebied van taal, rekenen en internet

Met de hulp van Oefenen.nl, een online leeromgeving waar (jong)volwassenen kunnen oefenen met basiskennis van taal, rekenen en digitale vaardigheden worden mensen digitaal vaardiger, krijgen ze meer basiskennis en worden ze zelfverzekerder.

Meer weten hoe wij jouw organisatie kunnen helpen?

Beter Nederlands lezen en schrijven

Iedereen die Nederlands als moedertaal (NT1) heeft en beter Nederlands wil leren lezen en schrijven kan op Oefenen.nl terecht voor minstens dertien programma’s. Met de reeks Lees en Schrijf! oefen je spelling en grammatica, maar ook de krant lezen of een e-mail schrijven. De Liedjeskast is een vrolijk taalprogramma waarmee je taalregels leert en onthoudt met liedjes van vijftien topartiesten.

basisvaardigheden sociale werkvoorziening

Nederlands leren voor anderstaligen

Anderstaligen die Nederlands willen leren (NT2) kunnen op Oefenen.nl op een laagdrempelige manier kennismaken met de Nederlandse taal. Met het programma Lees en schrijf! Het Leesplankje, Taalklas.nl en Station Nederlands gaat iemand stap voor stap vooruit.

NT2 staat voor: Nederlands als tweede taal. Zij hebben een andere moedertaal dan het Nederlands.

Werk

Werk helpt om nog beter mee te doen aan de maatschappij. Het is belangrijk voor het geloof in jezelf. Lekker aan de slag zijn, geeft vertrouwen. Daarom is het belangrijk om te oefenen met het schrijven van een sollicitatiebrief en een cv, te leren hoe LinkedIn werkt en hoe je kunt netwerken. Iedereen die beter voorbereid wil zijn op het vinden van werk of juist lekker aan het werk wil blijven kan op Oefenen.nl terecht voor 18 programma’s.

basisvaardigheden sociale werkvoorziening

De werkboeken van ‘Lees & Schrijf’ hebben mij geholpen om verschillende soorten teksten te begrijpen. Formulieren, nieuwsbrieven en tabellen. Er zijn zoveel verschillende teksten.

– Tonnie

Waarom Oefenen.nl?

Kennis over mensen die een zetje nodig hebben

Sinds 2003 ervaring met e-learning voor doelgroepen

Belangrijkste platform voor volwasseneneducatie in Nederland

Groot netwerk van organisaties die met doelgroepen werken

Oefenportal biedt ruim 40 online oefenprogramma’s

Volgsysteem en leerroutes op organisatieniveau

We willen dat onze mensen zich beter kunnen redden in het dagelijks leven. Dat ze de uitleg van hun leidinggevende beter begrijpen. In een overleg mee durven praten. En dat ze meer in zichzelf geloven en op méér onderdelen in hun leven voor zichzelf kunnen zorgen.

‑ Maarten Gielen, Algemeen directeur IBN

Neem contact op

Meer weten over licenties?
Neem dan contact op.

Jomi Ririmasse
Klantrelaties
070 762 2 762
j.ririmasse@oefenen.nl