Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl heeft Rashid Azimullah per 6 mei benoemd tot algemeen directeur en bestuurder ad interim. Oprichter Ben Vaske kan zich hiermee na ruim 17 jaar dagelijkse aansturing en het opbouwen van Oefenen.nl nu weer geheel wijden aan programmaontwikkeling en innovatie.

Rashid Azimullah is al enige tijd als bestuurslid betrokken bij Oefenen.nl en is dus ruimschoots ingelezen in de mogelijkheden van Oefenen.nl. Hij is per direct uit het bestuur gestapt. Azimullah is bedrijfseconoom. Per 6 mei gaan tevens de nieuwe statuten in en krijgt Stichting Expertisecentrum een Raad van Toezicht-model.

Meer impact realiseren
Oefenen.nl gaat zich na een periode van groei met de komst van Azimullah nog meer richten op bereik, impact en inkomsten. “Ik wil graag in gesprek gaan met partijen die Oefenen.nl willen helpen om nog meer bereik en impact te realiseren”, zegt Azimullah. “Dit kunnen organisaties of bedrijven zijn uit zeer uiteenlopende sectoren, zoals (WO) Universiteiten, ministeries, gemeenten en sociale partners. Nederland heeft een samenleving met veel sociaal betrokken burgers, instanties, vrijwilligers en ondernemingen.”

Organisaties met zingeving verbinden
Oefenen.nl is dé online leeromgeving waar (jong)volwassenen kunnen oefenen met de basiskennis en vaardigheden van taal, rekenen en digitale vaardigheden. Ook leren ze omgaan met geld, opvoeding en gezondheid. “Oefenen.nl werkt al jaren samen met prachtige partijen als de Koninklijke Bibliotheken, grote gemeenten en ook bedrijven als ING en Achmea. Ik wil Oefenen.nl aan nog meer organisaties binden die behoefte hebben aan meer zingeving in hun strategie en beleid”, aldus Azimullah. “Op die manier kunnen van elkaar leren om nog meer te bereiken voor onze medemens die een zetje nodig heeft. En na het leren komt het oefenen. Heel veel oefenen.”

Kansen voor mensen ongeacht startpositie
Oefenen.nl heeft in 2019 ruim 60.000 nieuwe mensen mogen verwelkomen. Het platform biedt nu aan meer dan 300.000 (jong) volwassenen mogelijkheden voor online leren. De website van Oefenen.nl had in 2019 ruim 1,4 miljoen bezoeken. Ruim 39 procent van de bezoeken oefent met de programma’s om de Nederlandse taal te leren. Ongeveer 31 procent deze bezoeken betrof het oefenen met programma’s om digitale vaardigheden te verbeteren. Azimullah: “Niet iedereen heeft dezelfde startpositie bij geboorte. Ik denk dat 80 procent van je startpositie bepaalt hoe je in deze maatschappij terecht komt. Het is belangrijk dat iedereen, ongeacht zijn startpositie kan meedoen. Ik vind dat een mooi doel.”

> Lees hier het volledige interview

Samenvatting

 • Rashid Azimullah benoemd tot Algemeen directeur/bestuurder ad interim van Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl.
 • Ben Vaske doet na ruim 17 jaar dagelijkse aansturing en het opbouwen van Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl een stap opzij om zich te wijden aan programmaontwikkeling en innovatie.
 • Per 6 mei krijgt Stichting Expertisecentrum een Raad van Toezicht-model.
 • Rashid Azimullah nodigt partijen uit die Oefenen.nl willen helpen om nog meer bereik en impact te realiseren.
 • Iedereen, ook met een mindere startpositie moet kunnen meedoen met de maatschappij.
 • Ruim 300.000 mensen hebben een account op Oefenen.nl
 • De site van Oefenen.nl had 1,4 miljoen bezoeken op in 2019
 • 388 organisaties hebben een licentie op Oefenen.nl
 • 39% van de bezoeken op Oefenen.nl betreft oefenen met programma’s om de Nederlandse taal te leren
 • 21% van de bezoeken komt voor programma’s om beter te leren schrijven, lezen en spellen
 • 1,9 miljoen Nederlanders hebben onvoldoende digitale vaardigheden terwijl hun omgeving steeds meer digitaal wordt